Gökçeada Gezilecek Yerler
Gökçeada rehberi yazımızın devamında Gökçeada gezilecek yerler önerileri ile sizler için elimden geldikçe bilgi paylaşacağım. Tatilim sırasında aşağıdaki noktaları bu adanın önemli bir parçası olarak görüyorum. Dilerseniz başlayalım. İlk durak Kaleköy
Kaleköy
Akşam yürüyüş yapmanız için önerebileceğim bir yer. Sahil kısmında bulunuyor ve limana kurulmuş küçük tezgahlarda hediyelik eşyalar satılıyor. Aynı şekilde kaleköy de restaurantlar da bulunuyor ancak hiçbirini denemediğim için size öneride bulunamayacağım. Tek verebileceğim öneri ilk sırada yer alan Karadut isimli mekanda akşam 10 gibi canlı müzik başlıyor bahçesinde oturup keyif yapabilirsiniz.
Zeytinliköy
Kaleköy'ün aksine daha yukarıda denizden uzak şirin dar sokakları olan ve sokaklarda kafeleri olan bir köy. Buraya kesinlikle uğramalısınız. Fotoğraf çekmek için çok güzel sokakları bulunuyor, var ise yanınıza makinenizi almayı unutmayın. Zeytinliköy diğer köylere göre biraz daha turistik ve kalabalık diyebilirim. Diğer yazımda bahsettiğim kemancı şarapevi , mina cafe, cicirya ve dami burada yer alıyor. Akşam üstü gezmenizi öneriyorum aksi halde sıcak ve yokuşlar birleşince tadı kaçabiliyor. Araba ile belli bir noktaya kadar çıkabiliyorsunuz ardından yürümeniz gerekiyor ama çok değil 50 mt anca vardır.
Tepeköy
Neredeyse bulutlar seviyesine ulaşabileceğiniz tenha ve sakin bir bölge. Şirin bir köy meydanı bulunuyor ama alışılmışın dışında meydanda ki çınar ağacı çok büyümemiş:). meydan yer alan kahveyi Rum bir beyefendi işletiyor. burada oturup damla sakızlı Türk kahvesi içmenizi tavsiye ederim. Rum popülasyonun en yoğun olduğu bölge gibi geldi bana burası sanki turistlerden ziyade hep yerliler ve eski aileler kalıyordu. Tepeköy'ün girişinde okulun karşısında Barba Yorgo meyhanesi bulunuyor.
Pınarbaşı Tepesi:
Tepeköyden inerken ilk yol ayrımından sola doğru devam ederseniz buraya ulaşabilirsiniz. manzarası muhteşem bir yer . Ufak bir barakadan işletme bulunuyor, yayık ayranı alıp bu manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Genelde piknikçilerin tercih ettiği bir bölge olduğunu da belirtmek isterim.
Eşelek
Buranın merkezinin pek bir esprisi bulunmuyor aslında. Eşeleğin asıl olayı Yakınında yer alan iki farklı koyda (eşelek koyu; kite sörf ve kefalos koyu; rüzgar sörfü yapılması). Eşelek koyunda kite sörf için bir okul bile bulunuyor. Gözlemlediğim kadarı ile hiç Türk plakalı araba bulunmuyordu hep yurt dışında sörf yapmak için gelen turistler vardı. yapmak ister misiniz bilmem ama izlemesi son derece keyifli oluyor. Derslerin süresi uzun olduğu için bu deneyimi başka bir bahara bıraktım.
Marmaros Şelalesi
Aslında burada 2 farklı şelale bulunuyor küçük ve büyük olarak isimlendirilmiş. Şelalelere ulaşmanız için ormanın içinden epey bir yürümeniz gerekiyor. Şelale yolu taşıt trafiğine kapalı çünkü yol yok:). 2 saat yürümek gözünüzde büyümüyor ise fotoğraflarını bekliyorum sizlerden:).
Dereköy, Şirinköy ve Uğurlu
Adanın diğer ucunda olan bu diğer 3 köyü ziyaret etme şansım maalesef olmadı. Ama aldığım tavsiyelere göre sizin içinde öncelik olarak son sıralara bırakmanızdır. Güneşin batışını izlemek için uğurludaki saklı limana gidebilirsiniz.
Gökçeada hakkında konaklama ve restoran önerilerimin bulunduğu 2. yazımı okumak isterseniz tıklamanız yeterli olacaktır